Coaching in konzultacije

Coaching: ključ do uspeha! Poznavanje sebe je začetek vse modrosti.

  

Zakaj vam priporočamo coaching?

S pomočjo coachinga boste hitreje in lažje vzpostavili stik z vašimi globjimi, skritimi, nezavednimi vsebinami. Izkušena coacha, Simona in Igor, pa vam bosta pomagala, da boste bolje spoznali sami sebe in odkrito razmišljali o tem, kje ste trenutno poslovno in zasebno, če ste vodja o vodstvenih dilemah in položaju, prevetrili bomo odnose, vašo socialno in organizacijsko mreže, skratka, pomagala vam bova razumeti, kako delate, kaj vas omejuje in kako presegati vzorce, ki vam ne služijo več, da bi dosegli spremembe, ki si jih želite.

Coaching pomaga pri uspehu vas in zaposlenih

Kako coaching poteka?

Coach se osredotoča na vas, kako delujete, razmišljate in vam pomaga odkriti, kaj vas podpira, kaj pa morda lahko spremenite. Coachingi so priložnost, da poglobljeno raziščete, kako doživljate svojo vlogo zasebno ali poslovno in kako obvladujete odnose, situacije ali vodenje, kadar ste v vlogi vodij.

Skozi proces boste spoznali, kaj ste prinesli iz preteklih izkušenj, vključno z vzorci iz vaše zgodovine prevzemanja vlog. Ti moda še vedno vplivajo na odločitve, ki jih sprejemate kar pa vpliva na vaše odnose in delovanje. Pričakujete lahko, da boste poglobljeno razmišljali tudi o sistemu, v katerem delate (vaši organizaciji, podjetju) in kontekstu (delovni tim in kaj se dogaja v širšem okolju) ter raziskali, kako vplivajo na vas in na kakšen način so medsebojno povezani s tem, kar vi prinašate v svojo vlogo sodelavca ali vodje.

Coaching vam bo pomagal na poti do uspeha

Coaching izvajata mednarodno certificirana psihodinamska organizacijska coacha in konzultanta.

Members of:

Simona Lobnik Ambrožič

Psihodinamska coachinja, procesna poslovna svetovalka podjetjem, predavateljica, interpretka za psihometrijo, NLP mojstrica, praktičarka hipnoze.
Igor Ambrožič

Predavatelj, coach, sistemski psihodinamski organizacijski konzultant SPOK (Grupni analitičari Beograda – Tavistock London).

Kako začeti s coachingom?

Izhodišče je lahko kateri koli vidik vašega delovanja, zasebno ali poslovno, v vlogi sodelavca ali vodje, ki je pomemben za razmislek. Morda boste lahko prepoznali začetno točko ali iz povratnih informacij drugih v vaši organizaciji izvedeli, kateremu delu bo morda treba posvetiti nekaj pozornosti. Z vzpostavljanjem povezav med preteklimi izkušnjami in tem, kar se zdaj dogaja v vaši delovni vlogi, vam bo sodelovanje s coachem podjetja EVRA pomagalo napredovati. Iz srečanja v srečanje vam zagotavljamo večjo jasnostjo in osredotočenost na to, kar potrebujete vi in vaše podjetje, da boste učinkoviti in usklajeni. V procesu coachinga vstopite v varen prostor. Poklicna zaupnost je pomembna sestavina vaše coaching izkušnje. Coaching poteka na štiri oči, 1na1 ali on-line, s čimer zagotavljamo zasebnost in nemoteno pozornost za redno načrtovane seanse, da vam zagotovimo kontinuiteto in osredotočenost.

- Poslovni coaching

Coaching je širok pojem, ki obsega veliko oblik usmerjanja, razumevanja, pojasnjevanja in svetovanja kjer dela coach s klientom individualno ali  skupinsko. Pri poslovnem coachingu je poudarek na vsebinah, ki se dotikajo predvsem poslovnega življenja posameznika. Zelo pomembno pa je spoznanje, da coach klienta poskuša razumeti in ga usmerjati na način, da klient sam pride do odgovorov, ki mu koristijo.

- Osebni coaching

Pri osebnem coachingu je poudarek na osebnih vsebinah, ki jih klient predstavi coachu. Slednji ga usmerja, da lažje razmišlja o svojem delovanju, reakcijah, čustvih na delovnem mestu in tudi zasebno. Potrebno pa je poudariti, da osebni coaching ni psihoterapija, čeprav je izkušen coach seznanjen s psihoterapevtskimi metodami in lahko občasno vključuje posamezne elemente tudi v coaching proces. Bistvena razlika je v tem, da vse oblike psihoterapije zahtevajo zelo poglobljeno
in dolgotrajno delo s sfero nezavednega, kar običajno traja nekaj let. Coaching pa je usmerjen v pospešeno razumevanje posameznikovega čustvovanja in vedenja v podjetju ter vsakodnevno prakticiranje klientovih koristnih spoznanj, do katerih se je sam dokopal.

Izberite nas in naš Coaching

- Psihodinamsko poslovno svetovanje

Procesno poslovno svetovanje na področju psihodinamskih procesov in razvoja kadrov so oblika svetovanja, pri katerem svetovalec s pomočjo klienta išče direktne, konkretne načine reševanja posameznih situacij. Tudi tukaj so zelo pomembni svetovalčevo široko znanje in izkušnje ter razumevanje situacije, v kateri je posameznik in podjetje. Pristop psihodinamskega poslovnega svetovalca je mnogo bolj direkten in aktiven, kakor v primeru, ko deluje kot coach.
S psihodinamskim procesnim svetovanjem lahko rešujemo le probleme in izzive, trajnostno, saj trajajo dalj časa, klient pa je nenehno aktivno vključen.

Ali je res, da se coaching način dela ne sme mešati s psihodinamskim svetovanjem?

Med coachingom in psihodinamskim svetovanjem je nekaj razlik, klub temu pa se pri delu s klientom občasno prekrivata oba načina dela. Pomembno je le, da poznamo razliko: svetovalčev pristop je mnogo direktnejši in aktivnejši, kakor v primeru, ko deluje kot coach.

- Online coaching

Ali se je možno navaditi na on-line način izvajanja coachinga, čeprav človeka ni fizično v bližini?

Coaching seanse in svetovanja – tako individualna kot skupinska imajo bistveno prednost pred
delom v živo, ker klient ne potrebuje dodatnega časa za priprave in pot do coacha (in obratno) temveč si lahko na delovnem mestu ali doma organizira miren, varen prostor, od koder je v stiku coachem. Izraba časa (predvsem med delovnikom) je racionalnejša. Priporočamo pa, da vsaj prvo srečanje poteka v živo (fizično v istem prostoru), da se klient in coach spoznata in začneta graditi
zaupen odnos, kar je osnovni pogoj za uspešno delo.

Pogosto vprašanje

Kakšna je torej osnovna razlika med psihoterapijo in osebnim, individualnim coachingom?

Potrebno je poudariti, da osebni coaching ni psihoterapija, čeprav je izkušen coach seznanjen s psihoterapevtskimi metodami in lahko občasno vključuje posamezne elemente tudi v coaching proces. Bistvena razlika je v tem, da vse oblike psihoterapije zahtevajo zelo poglobljeno in dolgotrajno delo s sfero nezavednega, kar običajno traja nekaj let. Coaching pa je usmerjen v pospešeno razumevanje posameznikovega čustvovanja in vedenja v podjetju ter vsakodnevno prakticiranje klientovih koristnih spoznanj, do katerih se je sam dokopal.